10.12.18

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Print this pageTweet about this on Twitter

אוכל

איטליה הקטנה בעיר התחתית

בשונה מהמסעדות האיטלקיות שמתאימות את עצמן לחיך הישראלי, מסעדת “טרטוריה ונציאנה” החדשה שנפתחה לאחרונה בעיר התחתית בחיפה, מביאה טעמים איטלקיים כפריים אותנטיים, ומזמינה את הסועד לחוויה גסטרונומית איטלקית אמיתית, מבלי להחתים דרכון

מאת: אדי גל , 7 ביוני 2017

מי שלא ביקר זמן רב בעיר התחתית בחיפה, מן הסתם יתקשה לזהות את האזור. מקום שפעם היה חשוך, לא ידידותי ומוזנח, הפך בשנים האחרונות לאזור בילוי מוביל בעיר הגדולה בצפון, כאשר אין ספור מסעדות, פאבים ובתי קפה חדשים נפתחו באזור ומושכים מדי יום ולילה עשרות אלפי מבקרים.

צילום: אפיק גבאי

שם גם ממוקמת מסעדת “טרטוריה ונציאנה”, שנפתחה לאחרונה. למעשה, היא חלק מאותו בז עצום ואף מציבה רף חדש של המסעדות האיטלקיות באזור.
המסעדה ברחוב שער פלמר 2, בעיר התחתית בחיפה, מביאה את טעמי המטבח האיטלקי הכפרי האמיתי, כמו זה של “הנונה” בכפר קטן באיטליה. השף והבעלים, אהרון נעאמנה, מכפר בגליל, שעזב את הארץ והתגורר 35 שנה בשבדיה והיה בעליהן של כמה מסעדות איטלקיות, ביניהן “Kapri” המצליחה בשטוקהולם, החליט לשוב לארץ כדי להעניק לישראלים הזדמנות לטעום את הטעם האיטלקי האמיתי שהוא כל כך אוהב ומתמחה בו.
נעאמנה עטור בזכיות מהאקדמיה הגסטרונומית האיטלקית, שהכתירה אותו מספר פעמים כ”מסעדן האיטלקי המוביל בשבדיה”, מביא דווקא את המטבח המלנזי-סיצילאני שמרבה להשתמש בזעפרן, רוטב עגבניות, שמן זית ויין. התפריט לא ארוך וממוקד. מתבסס על מנות מאזורים שונים באיטליה. כל חומרי הגלם לרבות הגבינות, הנקניקים והפסטות, למעט הירקות והתבלינים, מגיעים מאיטליה. הלחמים, הרטבים, הממרחים והקינוחים מתוצרתו של השף נעאמנה.

צילום: אפיק גבאי

המקום עצמו ידידותי וחם, עם מראה איטלקי קלאסי: ריהוט כפרי, מפות משובצות, בר עשיר למשקאות במרכז. הקירות צבועים בצבע בורדו עז ומעטרים אותם תמונות מאיטליה, שבהחלט מקנים אווירה אינטימית של מסעדה בכפר איטלקי קטן.
אפשר לאכול בתוך המסעדה ואפשר לאכול על המדרכה, ברחוב המוביל לים עם נינוח הימאים והעיר התחתית. המסעדה, המקום, האווירה, מזכירים ערי חוף איטלקיות. וגם האוכל, הכי קרוב לאמיתי שאפשר למצוא במרחב חמש שעות טיסה מארץ המגף. אגב, המסעדה פתוחה בימים ב’-ו’: 09:00-23:00; ובשבת: 12:00-24:00.
התפריט מתחלק לשניים: תפריט בוקר/צהריים הכולל: ארוחות בוקר איטלקיות, פסטות טריות, עם המלצת השף נעאמנה שהוא גם סומלייה ובוגר לימודי יין באיטליה, לזן יין איטלקי שהתאים במיוחד לכול מנת פסטה, מנות ספיישל מתחלפות לצהריים, וכן תפריט מיוחד לשעות הערב.
בארוחת הבוקר מוגשות שני סוגי ארוחת בוקר: חלבית ובשרית. בארוחה החלבית שכוללת לחם איטלקי, שתייה קרה וחמה, יוגשו שלוש סוגי גבינות איטלקיות, סלט איטלקי, זיתים, ממרח טפנד, ריבת הבית וביצה לבחירה. (49 שקלים). בארוחה הבשרית שכוללת לחם איטלקי, שתייה קרה וחמה מוגש נקניק סלמי, נקניקיה נקניקיות איטלקיות (סלסיצ’יה), סלט איטלקי, זיתים, ממרח טפנד, ריבת הבית וביצה לבחירה. (59 שקלים).

צילום: אפיק גבאי

צילום: אפיק גבאי

בגזרת הפסטות אפשר למצוא גם את פסטה לינגוויני פירות ים: פסטה עם פירות ים, עגבניות שרי, יין לבן, פטרוזיליה ושום. פאפרדלה כמהין: פסטה עם נתחי עגל, יין לבן, שמנת וכמהין שחור (70 שקלים). קנלוני ריפיאני: פסטה ממולאת בראגו, ירקות ופרמז’ן, אפויה בתנור ברוטב בשמל. ריזוטו פטריות: אורז איטלקי מבושל עם יין לבן, פטריות ושמן כמהין. יין מומלץ אדום סנג’ובזה (59 שקלים).
למנות עיקריות מציע השף שני סוגי בשרים ומנת פירות ים ודג. בבשרים יש את מנת האנטריקוט בעשבי תיבול, חמאה וכמהין שחור על מצע כוסמין. (98 שקלים). צלעות טלה עם רוטב תאנים מיובשים, בלסמיקו קרם על מצע כוסמין. (89 שקלים). מנת שרימפס מוקפץ עם עגבניות שרי, פטריות, יין לבן, על מצע ריזוטו. דג דניס שלם אפוי בתנור, עם זיתים, צלפים, עגבניות שרי, שמן זית וליים מוגש לצד תפו”א אפוי. (79 שקלים). בגזרת הקינוחים מגישים טרמיסו. (35 שקלים), גלידת פירות (28 שקלים) ופנקוטה (26 שקלים).

צילום: אפיק גבאי

אנחנו הגענו למקום בשעות הצהריים של יום שישי. המסעדה הייתה מלאה לגמרי, הרוב הזמנות מראש של משפחות וקבוצות. גיהאן, אשתו של אהרון השף, אירחה אותנו והסבירה את הסוד מאחורי המנות.
אנחנו הזמנו למנות הראשונות כדורי ארנצ’יני ממולאים בפטריות (25 שקלים) וגבינת מוצרלה עם בלסמי ושמן זית (20 שקלים). למנות העיקריות: ריזוטו פטריות ופאפרדלה כמהין. לדבריה של גיהאן, זו המנה הכי מבוקשת במקום. לקינוח טעמנו את הטרמיסו המעולה.
המנות גדולות, טעימות ובעיקר מיוחדות. טעם ייחודי שקשה למצוא במקומות אחרים. ובהחלט נשאר טעם של עוד ואנחנו בהחלט נחזור לשם. ולכם, מומלץ גם. בתיאבון.

עוד כתבות בתחום אוכל

לכל הכתבות בקטגוריית ביקור בית >>>