17.08.19

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Print this pageTweet about this on Twitter

טלויזיה

בא לחדש להם: מושיק גלאמין עיצב את בית משפחת גלאור בעמק חפר

במסגרת תוכנית הטלוויזיה “בא לחדש לכם” בערוץ 2, בה המעצב משנה את פני חלל הבית/דירה במהלך יום אחד. התוצאה שהתקבלה: בית בסגנון יווני ים תיכוני

מאת: זליג אהרונוביץ , 30 בנובמבר 2016

משפחת גלאור מעמק חפר הופתעה לקבל שיחת טלפון, לפני מספר חודשים, ממפיקי התוכנית “בא לחדש לכם”, בכיכובו של המעצב מושיק גלאמין. “הרגשנו שזה מדויק מבחינת התזמון, לאור שינויים בצרכים המשפחתיים ובעיקר של הילדים”, אמרו ההורים הדר ושגיא, שציינו כי בנם הבכור, מרקו, התקרב ליום ההולדת שבע וביקש מרחב משלו לשינה ומשחק. “זה הגיוני מבחינת הבשלות שלו וחשבנו שהגיע הזמן לשנות את המבנה והמרחב הביתי, על מנת להתאים אותו לילדים וגם ליצור מרחבי עבודה לנו כהורים שעובדים בבית, מגדלים את הילדים בבית ומארחים הרבה”, אמרה הדר. אגב, הפרק שודר בשבת שעברה בערוץ 2.

צילום: מהטלויזיה

ואיך היה לעבור את התהליך?
“התלבטנו אם השיפוץ וההצגה בטלוויזיה מתאימים לנו ושוחחנו על החששות עם ההפקה. הם הרגיעו אותנו מאד, וכשצפינו בפרק התרגשנו והיינו מאד מרוצים. אגב, ביום הצילום והשיפוץ הצוות היה מקסים, ומושיק אדם מאד מיוחד ועם גישה נהדרת לילדים. הוא נסך בהם ביטחון והוביל לשיתוף פעולה.
מתי צולמה התוכנית?
“התוכנית צולמה בחודש יולי, ביום ההולדת העברי של מרקו. ממש מתנה ליום הולדת, כמו שרצינו”.
זה גבה מכם עליות כספיות?
“ממש לא. כל השפע שממלא את הבית שלנו ניתן במתנה והקל עלינו מאד. הם צבעו כמעט את כל הבית, התקינו וילונות חדשים, ריהוט חדש, הגדילו את חדר השינה ועוד.
איזה תגובות קיבלתם מהסובבים אתכם?
“התרגשות עצומה מצד המשפחה והחברים, גם בזמן התהליך שקדם לשיפוץ ולהחלטה, וגם לאחריה. כולם באו לראות והיו המומים מהשינוי וההשקעה הרבה. מאז שידור הפרק אנחנו מקבלים הודעות רבות ומלאות אהבה, וזה משמח אותנו מאד לראות את האושר של הסביבה ביחס למתנה המדהימה שקיבלנו”.
יצוין כי, משפחת גלאור הדוגלת בחינוך ביתי ולינה משפחתית, מסייעת גם באיסוף בגדים והעברתם כתרומה לנזקקים.כחלק מחידוש הבית, צוות התוכנית דאג למקם בחצר ביתם מחסן גדול, על מנת שהם יוכלו להפיק את המקסימום מפעילות ברוכה זו. “המחסן בחצר עוזר לנו בסידור התרומות ומאפשר לנו לסייע בהעברת הציוד הנתרם גם בימי החורף הקרבים. אז יש גם רווח ושמחה קהילתית”, הדגישו הדר ושגיא.
ולשאלת מיליון הדולר, אתם מצליחים לשמור על העיצוב החדש?
“לקח לנו זמן להתרגל ליופי ולריהוט החדש. בהתחלה חששתי לשבת על הספות, או לפגוע בעיצוב, כאילו עוד רגע מושיק יחזור (צוחקת כמובן). למעשה, כמעט ולא שינינו מאז השיפוץ. זה מלמד עד כמה הם הצליחו לעצב בהתאם לצרכים הממשיים שלנו כמשפחה”.
ואיך מגיבים הילדים?
“הילדים מאד מרוצים. הם גם התרגשו לצפות בפרק וראינו אותו יחד כמה פעמים. סימון (הבת הגדולה) עדיין חושבת שהכל “מדהים מדהים מדהים”. הם מדברים על מושיק באהבה, וצ’ארלי (הבת הקטנה) רוצה שהוא יבוא שוב לצלם כשיהיו בלונים ביום הולדתה”.

לכל הכתבות בקטגוריית כללי >>>