16.12.18

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Print this pageTweet about this on Twitter

ביקור בית

דליקטס: הגריל של שמולה

בלב אחת השכונות הוותיקות ביקנעם עילית, במרכז המסחרי הישן, שוכנת לה מסעדת "שמולה גריל בר", המתמחה בבשרים על האש וידועה במנות הגדולות והטעימות, לצד מבחר אינסופי של סלטים. והאוכל? כל המנות היו בתיבול מיוחד ומרגישים שלא סתם זרקו כמה חתיכות בשר על הגריל, אלא שהבשר עבר תהליך. חלק מהמנות שהו במרינדה מיוחדת, והטעם שלהם פשוט יוצא דופן. "תראה לי מי עוד מגיש כבד אווז? שואל אותי איציק שמולה, הבעלים של המסעדה, שאומר: "גם מנת הטחול שלנו מיוחדת. תראה כמה סלטים יש על כל שולחן, זה לתת מכל הלב". מומלץ

מאת: אדי גל , 25 בפברואר 2016

במרכז המסחרי הישן של יקנעם עילית, מסתתרת לה פנינה קולינארית מדהימה, מקום אוטנטי שבאים אליו כדי לאכול, ולאכול טוב. קבלו את "שמולה גריל בר", בבעלות איציק שמולה, שמסביר פנים מהרגע הראשון שאתה נכנס למסעדה הצנועה.

אמנם המטבח חשוף לכל סועד והכנת האוכל מתבצעת אל מול עיני הסועדים, במיוחד מול אלה שמעדיפים לשבת על הבר המעוצב, אך דומה כי איציק מרוצה מכך, כי מה יותר טוב מלראות את הבשר הטרי נצלה על האש ומשם מוגש לך על הצלחת? ומה יותר בטוח וטעים מאשר לאכול במקום שלא מכין את מה שהוא מגיש לך כסועד מאחורי קירות ודלתות, אלא מול העיניים שלך? "כך אנחנו מכינים את האוכל", אומר שמולה שמוסיף עוד כי הוא לא מתפשר על טיב המזון והאוכל שהוא מכין זה מהמוצרים הכי טריים שיש, נקי ונעים לאין. אין ספק שזו נקודת זכות מהרגע הראשון שאתה נכנס לסטקיה.

צילום: ארכיון "כוכב"

ראוי לציין כי, המסעדה פועלת כבר שנתיים במרכז המסחרי הישן, ברחוב החרצית 52 ביקנעם עילית. כבר שאתה יוצר מהרכב שהחנית בחניה הסמוכה אתה יכול להבחין בכמה שולחנות שיש בחוץ, שם ניתן לאכול באוויר הפתוח, מתחת לשמשיות ובריזה נעימה. בכניסה, בר ארוך מול המטבח הפתוח, ובחלק האחורי והאינטימי, שם בחרנו לסעוד את ארוחת הצהריים שלנו, האווירה בהחלט סיפקה את הסחורה.

המקום נקי מאוד, מטופח. ריהוט עץ ואווירה של מסעדה שכונתית, שאחד מכיר את השני ובעלי המקום מכירים את אלה שבאים לסעוד. ומה כל אחד אוהב או לא אוהב. בשעה שאנחנו באנו, התיישב לאכול אדם אחד שאפילו לא היה צריך להזמין: המלצר ידע מה הוא אוהב וגם מה הוא לא אוהב והגיש לו בדיוק לפי הטעם שלו.

צילום: ארכיון "כוכב"

צילום: ארכיון "כוכב"

ייאמר מייד, "שמולה גריל בר" היא קודם כל כל סטקייה, בלי כל הגינונים של מסעדות פנסי וכאלה שדומות לה. עם תפריט בשרים משובח ומגוון, ועם מנות שקשה למצוא במסעדה אחרת בעיר, גם לא ביוקרתיות שבהן. שיפודי כבד אווז, למשל, מעדן קולינארי שאין כמותו, שמעט מאוד מסעדות מגישות. ובגריל של שמולה זה מוגש במחיר שווה לכל נפש. או סטייק אנטרקוט אמיתי, במשקל 250 גרם, שעבורו משלמים רק 69 שקלים, בעוד שבמקומות אחרים אותו סטייק בדיוק עולה מעל 100 שקלים.

וחשוב מכל, היחס האישי ושימת הלב לפרטים הקטנים. מהרגע שאתה מתיישב במסעדה, הבעלים מתחיל לפנק אותך. כל סועד מקבל מקבץ סלטים מדהים, החל מסלט ירוק וחצילים, ועד חומוס וכמה סוגי כרוב וחמוצים, ומה לא בעצם. הכל טרי, הכל נעשה במקום, מידי יום. "אני מייצר סלטים ליום אחד, כך שמידי יום מקבלים הסועדים סלטים טריים בלבד", מסביר לי איציק שמולה, שמתגלה בעיני כבחור לבבי וסימפטי, שכל מה שמעניין אותו זה לרצות את הלקוחות. בין לבין הוא משוחח עם הסועדים בשולחנות סביב, מוודא שעובדיו מבצעים את הפעולות אונליין ולא יחסר דבר על השולחן. "משהו חסר לכם", הוא שואל ובודק שהכל לשביעות רצוננו.

צילום: ארכיון "כוכב"

אגב, התפריט כאמור מגוונת וקשה לבחור: יש קציצות ביתיות ויש קבבים, יש פרגיות ויש לבבות, יש נקניקיות ויש מעורב ירושלמי. המחיר של רוב מנות הבשר, בפיתה, עומד על 28 שקלים בלבד. ואילו בצלחת, רוב רובם של המנות עולות 39 שקלים, וזה כולל כאמור, מגוון אין סופי של סלטים וצ'יפס. רק מנת הטחול הממולא עולה קצת יותר, 45 שקלים, וסטייק האנטרקוט כאמור 69 שקלים. בהחלט מחירים עממיים.

אנחנו בחרנו בשיפוד כבד אווז שהיה טעים, רך ומיוחד ביותר, ובמנת לבבות (בדיוק במידת העשיה) גם טעמנו מהפרגיות (מעדן), הקציצות (מעולות) והנקניקיות החריפות (כמו שחברי שאני אוהב). בסך הכל, כל המנות היו בתיבול מיוחד ומרגישים שלא סתם זרקו כמה חתיכות בשר על הגריל, אלא שהבשר עבר תהליך, חלק מהמנות שהו במרינדה מיוחדת, והטעם שלהם פשוט יוצא דופן.

צילום: ארכיון "כוכב"

צילום: ארכיון "כוכב"

כשאני שואל את איציק על שעות הפתיחה של המסעדה הוא עונה מייד כי המסעדה פועלת משעות הצהריים ועד שעה עשר בלילה, חמישה ימים בשבוע. "המקום כשר ותחלופת הסועדים בו גבוהה", אומר לי איציק, שמוסיף עוד כי בצהריים באים תלמידים היישר מבית הספר, ועובדים מהמפעלים באזור, כמו גם שכנים שלא בא להם להכין צהריים ומעדיפים ארוחה טעימה וזולה בחוץ. "בערב זה כבר מיועד למשפחות שרוצות לסעוד בנחת, כמו גם לחברה שבאים לראות משחק כדורגל בטלוויזיה, לשתות בירה טובה ולאכול סטייק לא פחות טוב", מסביר לי שמולה. אגב, במקום יש גם בר משקאות משובח ואפשר להזמין כמעט כל דבר שעולה על הראש.

צילום: ארכיון "כוכב"

צילום: ארכיון "כוכב"

"זהו עסק משפחתי שפועל כבר שנתיים", אומר איציק שמסביר לי כי מה שמנחה אותו הם שלושה עקרונות חשובים: ניקיון, טריות ושפע. "מי שנכנס למסעדה מבחין מייד שהוא הגיע למקום נקי, מבריק. בימי שישי אנחנו לא פותחים את המסעדה, אלא עושים ניקיון יסודי, כמו פסח. וביום יום, אנו מקפידים מאוד שהמקום יהיה מצוחצח. מי שמתיישב על שולחן לעולם לא ירגיש שכמה רגעים לפני כן, סעד שם אדם אחר", אומר שמולה, שלדבריו, הוא מפקיד מאוד לקנות מוצרים שיספיקו ל-24 שעות בלבד. "הכל חייב להיות טרי. אין דרך אחרת. גם הבשר, גם הירקות, הכל. אני קונה בשר ליום אחד בלבד. זה הכל. כדי שכל אחד ירגיש את הטריות של המוצרים", אומר איציק ומוסיף עוד כי: "התבלינים שאנו משתמשים בהם הם האיכותיים ביותר והיקרים ביותר".

כשאני מנסה להקשות עליו ומבקש הסבר מפורט יותר, הוא לא מתבלבל, ועונה בנונשלנטיות. "אפשר להשתמש במלח גס רגיל, ואפשר להשתמש במלח ים אטלנטי. אמנם יש הבדל גדול במחיר, אבל מרגישים היטב את ההבדל בטעמים. גם את הסלטים אנחנו מכינים מידי יום ביומו".

שמולה מציין כי הסועדים אצלו מקבלים מנות גדולות, בשפע, במחירים הנמוכים ביותר שיש באזור. "תראה לי מי עוד מגיש כבד אווז? הוא שואל אותי ואומר: "גם מנת הטחול שלנו מיוחדת. תראה כמה סלטים יש על כל שולחן, זה לתת מכל הלב. והמחירים? שווים לכל נפש. אנחנו מסעדה שכונתית ואתה יכול לראות כמה תלמידים באים בצהריים לאכול כאן. זה היופי של המקום. מסביר פנים, נקי, מנות אוכל גדולות וטעימות, ומחירים נמוכים. בגלל זה אנשים שאוכלים פעם אחת אצלנו, תמיד יחזרו".

עוד כתבות בתחום ביקור בית

לכל הכתבות בקטגוריית חדשות >>>