19.09.18

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Print this pageTweet about this on Twitter

אוכל

האיטלקיה שמגרה את החושים – מסעדת רונן

נסענו לטייל בנצרת ביום שמשי ומהנה, סיירנו בשוק ההומה והססגוני והתלהבנו מהעיר המעניינת עם הכנסיות, המסעדות, בתי הקפה והקונדיטוריות.

מאת: מערכת "כוכב" , 7 ביוני 2018

לאחר מכן כשהיינו ממש רעבים עצרנו לא רחוק ממלון רימונים ליד מסעדה שהמליצו לנו. מסעדת רונן. זו מסעדה איטלקית שמתמחה באוכל איטלקי משובח עם נגיעות מהמטבח הערבי המסורתי. את המסעדה מנהל השף רונן עם אחיו רוז’ה. כבר בכניסה הרגשנו אווירה של קלאסה איטלקית. המקום נקי ונעים ומעוצב בטוב טעם. במיוחד משכו אותנו המסכות המפורסמות של פסטיבל ונציה שתלויות על הקירות. כשהגענו ישר ניגשה אלינו המלצרית ובחיוך רחב הפנתה אותנו לשבת. כבר כשהתבוננו בתפריט התלהבנו מהמבחר המיוחד והמעניין. יש כאן מבחר של ברוסקטות, מנות ראשונות, סלטים, פסטות, פיצות, בשרים וקינוחים.

צילום: ארכיון "כוכב"

אחרי שהתלבטנו הזמנו מנה ראשונה סלט בשר וארוגולה, מנה יחודית וטעימה שהיא כמו מנה עיקרית, זו מנה עם עלי רוקט, עגבניות חתוכות, נתחי בשר, יין, צנוברים קלויים וגבינת פרמזן, בת זוגי הזמינה את אותו הסלט רק בלי בשר כי היא צמחונית.
המלצרית החמודה שלקחה את ההזמנה דאגה שהמנות יצאו מהר, דבר לא פחות חשוב כשרעבים.
למנות ביניים הזמנו מלנזה, שזו מנת חצילים קלויים במילוי גבינות עם עגבניות מיובשות ופסטו על מצע עגבניות פולפה.

צילום: ארכיון "כוכב"

צילום: ארכיון "כוכב"

ובנוסף הזמנו גם ברוסקטה עיזים המנה כוללת 2 פרוסות באגט צרובות ועליהן מונח חציל קלוי, פרוסת גבינת עיזים, עלי בזיליקום ועגבניות חתוכות בשפע מעל.
את הפיצה מרגריטה הזמנו בהמלצתו של השף רונן, הפיצה עשויה מבצק טעים וקריספי שהוא למד להכין בנאפולי, את הבצקים הוא מכין טרי כל יום. על הפיצה היתה מפוזרת גבינת מוצרלה במינון הנכון, רוטב עגבניות מעולה שהשף רונן מייבא במיוחד מאיטליה, “אלו עגבניות אדומות שנארזות תוך 4 שעות מהקטיף ונארזות בקופסאות מיוחדות לשימור הטעם והארומה”. ומרגישים את זה בכל ביס וביס, מתובל עם עלי בזיליקום והטוויסט המיוחד אלו הן נגיעות שמן זית שמטופטף מעל הפיצה ומשדרג אותה בענק. טעם גן עדן.
למנה עיקרית הזמנתי ריזוטו פירות ים. זו מנה שמתאימה לפי דעתי לשני סועדים. הריזוטו עשוי במדוייק ומתובל בשרימפסים, קלמרי, צדפות ופרמזן עם יין לבן, רוטב עגבניות, שמנת ועשבי תיבול.

צילום: ארכיון "כוכב"

צילום: ארכיון "כוכב"

בת זוגי הזמינה סטייק סלמון. כבר בביס הראשון מרגישים את איכות הדג שהיה גדול, רך ועסיסי מונח על מצע של רוטב צ’מיצורי ופירה מעולה וטעים.
כאן כבר פתחנו כפתורים במכנס והתרווחנו לנו. המלצרית פינתה את השולחן והציעה לנו קינוחים.
היא אמרה שאת הקינוחים למסעדה מכין קונדיטור במיוחד למסעדה והקינוחים משתנים, כך שבכל פעם שנגיע יחכו לנו הפתעות מתוקות אחרות. לקחנו עוגת גבינה פירורים עם כדור גלידה וניל, מנה סטנדרטדית שהיתה לא סטנדרטדית, מנת קינוח בגודל קצת יותר גדול ממה שאנחנו רגילים. התענגנו על כל ביס וביס. וקינוח נוסף שהזמנו היה של טרמיסו מדהים שבא בתוך כוס זכוכית והיה מתוק ונימוח בדיוק כמו שזה צריך להיות.

צילום: ארכיון "כוכב"

צילום: ארכיון "כוכב"

צילום: ארכיון "כוכב"

המנות נדיבות בכמות, מוגשות בטוב טעם ובהשקעה בכל פרט, אם זה בצילחות. בקיצור תענוג לעין ולחיך. מרגישים במנות את חומרי הגלם האיכותיים שהשף רונן כנראה לא מתפשר עליהם, כששוחחנו איתו שמחנו לגלות איש חייכן ונעים שנראה שהוא נהנה שהסועדים נהנים מהאוכל שהוא מכין, הוא סיפר לנו שהמסעדה קיימת כבר מספר שנים והוא ואחיו רוז’ה מנהלים אותה ללא פשרות. עוד הוא סיפר שבכל שנה הוא נוסע לאיטליה להתמחות, להתמקצע ולהביא עוד מנות מיוחדות מהמטבח האיטלקי, כמו שנאמר הוא לא שוקט על השמרים.
בקיצור בשביל להנות מהאוכל האיטלקי המשובח והטעים, פרי ידיו של השף רונן צריך לבקר כאן מספר פעמים. זה בכל אופן מה שאני אעשה. המסעדה לא כשרה.
מסעדת רונן, הגליל 42 נצרת. פתוח כל השבוע מ10:00- עד 23:00, טל. 046466630

עוד כתבות בתחום אוכל

לכל הכתבות בקטגוריית ביקור בית >>>