10.12.18

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Print this pageTweet about this on Twitter

אוכל

חוגגים בר מצווה: פסטיבל “טעמים בעמקים” יוצא לדרך שנה 13 ברציפות

לצד חוויה קולינארית במיטב המסעדות, שיציעו תפריטים במחירים שנעים בין 79-109 שקלים כולל כוס יין, יתקיימו מופעים ומגוון פעילויות ברחבי העמקים

מאת: זליג אהרונוביץ , 25 בינואר 2017

השבוע יפתחו חגיגות בר המצווה לפסטיבל הכי טעים, טרי ומשמח שיש במרחב העמקים. מדובר ב- 13 שנים של טעמים ואירועים, שנולדו מהצורך של מסעדות העמקים, למקם את העמק בכלל ואת הקולינריה בעמק בפרט, על מפת הטיולים והבילויים של המדינה.

צילום: ארכיון "כוכב"

העמק, שהיה פעם רק מקום שבו עוברים לצפון, הפך בשנים האחרונות למקום בילויי מועדף. קהל המטיילים בארץ גילה את האזור שהוא קרוב לכל מקום ובו שפע מסלולי טיול, פינות חמד, אטרקציות לכל המשפחה, יקבים, מרכזי מבקרים ומסעדות שיושבות בנוף כפרי ירוק, שבחודשי החורף מתהדר בפריחה בכל הצבעים והגוונים, והשיר “הירוק היום ירוק מאוד”, לא יכול שלא להתנגן בראש מי שמטייל בעמקים.
רקפת עברי, האמא המאושרת של הפסטיבל, שמגדלת ומטפחת את הפסטיבל מלידתו ועד היום, מספרת: “השנה יש תחושה של שנת בר מצווה אמיתית. בבר מצווה הילד הופך לנער ואצלנו הפסטיבל הפך השנה לאירוע מרחבי. כמעט כל הרשויות במרחב העמקים הצטרפו לפסטיבל. כמו הרכבת שנוסעת היום בעמק, כך הפסטיבל גם הוא רכבת שנוסעת ומזמינה את כולם לעלות עליה וליהנות יחד מכל היתרונות של שיתופי פעולה, שתורמים למרחב בכלל ולפסטיבל בפרט”.  עברי מציינת שלכל רשות שהצטרפה, יש אירוע מיוחד: בעמק יזרעאל, שהיא הרשות הראשונה שהצטרפה לתמיכה בפסטיבל, כבר בשנתו השנייה, יש סיור בקיבוץ הרדוף, ברמת ישי שהייתה הרשות השנייה שהצטרפה לפסטיבל כבר לפני עשור, יש אירוע ספורטיבי של אורח חיים בריא ואירוע נוסף ב”סטריט-מול”. ברשויות שלהן זו השנה הראשונה בפסטיבל, ישנם אירועים מגוונים: במועצה המקומית זרזיר יתקיים אירוע ערבי יהודי, “שכנים ונהנים”, אירוע שמח במיוחד עם ריקודים ומוזיקה מכל האזור ותהלוכה מיוחדת עם תזמורות מצעדים של להקות ערביות ויהודיות מישובי האזור. ביקנעם, ייערך אירוע בישול ממזרח למערב, תחרות בישול בקניון G6 יקנעם, עם שוק חקלאי ומופעים. בעפולה יערך אירוע נעילה במתחם השוק החדש עם מופעי להקות צעירות מכל האזור.  לעיתון “כוכב” נמסר כי המסעדות המשתתפות בפסטיבל הן: אוקטגון, בלה, דורון בר און, המטבח של איילת (כשר), מסעדת הרדוף, חוות התבלינים בגלבוע, טנדוקה (כשר), לימוזין, קימל בגלבוע, קפה לואיז ושלו ביער.
יצוין כי, הן יערכו אירועים מגוונים לצד ארוחות הפסטיבל במחירים שנעים בין 79-109 שקלים, כולל כוס יין מסדרת VATS של יקבי כרמל.  הארוחות יוגשו במסעדות בימים א’-ה’, שישי עד 16:00 ושבת מ- 18:00.
את הפסטיבל מובילות: אורית מסר הראל, מנכ”לית עמותת התיירות בעמקים, וכאמור רקפת עברי מ”הפקה עברית”. לפסטיבל שותפות המועצות: עמק יזרעאל, זרזיר, יקנעם, מגידו, עפולה ורמת ישי, בשיתוף עם קק”ל, רכבת ישראל וקופ”ח כללית.

לכל הכתבות בקטגוריית ביקור בית >>>