10.12.18

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Print this pageTweet about this on Twitter

אוכל

לזניה פסטה עם קישואים וגבינות ברוטב נפוליטנה

מתכון מיוחד לחג שבועות

מאת: מערכת "כוכב" , 10 במאי 2018

מצרכים לתבנית בגודל 20X30:
1/2 חבילת דפי לזניה, לא מבושלים
3 זוקיני/קישואים, לא קלופים
1מיכל (200 גרם) גבינת שמנת או ריקוטה או מסקרפונה
1 קוטג'
150 גרם גבינה בולגרית או פטה
200 גרם גבינה צהובה מגורדת (מחולקת ל-150 גרם ועוד 50 גרם בנפרד)
2 ביצים
2 כפות קמח – לא חובה
10 עלי בזיליקום
2 צנצנות רוטב עגבניות נפוליטנה של קנור

צילום: רחלי קרוט

אופן הכנה:
חותכים את הזוקיני לאורכם לפרוסות בעובי 3-5 מ"מ וקוצצים דק את עלי הבזיליקום. מערבבים בקערה את הגבינות עם הביצים והקמח – שימו לב לשים רק 150 גרם גבינה צהובה, השאר מיועד לחלק העליון. מוסיפים את עלי הבזיליקום. בתבנית שמתאימה לתנור שמים 2-3 כפות מרוטב העגבניות ומורחים כך שתיווצר שכבה דקה. מניחים דפי לזניה אחד לצד השני בלי שהדפים יעלו אחד על השני. מניחים מעל דפי הפסטה 1/4 מכמות הגבינות ומורחים בצורה שווה על כל הפסטה. מזלפים 1/4 מכמות הרוטב ומניחים הפעם שכבות של פרוסות זוקיני. חוזרים על הפעולה כאשר פעם אחת שמים עלי לזניה ופעם אחת זוקיני (סה"כ 2 שכבות דפי פסטה ו-2 שכבות פרוסות קישואים/זוקיני). בשכבה האחרונה, אחרי רוטב העגבניות, מפזרים את שאר הגבינה הצהובה. עוטפים את התבנית עם הלזניה ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עד הזהבה, בערך 20 דקות.
מתכון באדיבות קנור ורחלי קרוט

עוד כתבות בתחום אוכל

לכל הכתבות בקטגוריית ביקור בית >>>