20.05.19

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Print this pageTweet about this on Twitter

בריאות

למען הילדים: ארוחת בוקר מוגשת בקונספט בופה ושירות מזנונים בכרמל

סיגל שמעוני, מנהלת הסיעוד במחלקת הילדים: “מאז שהתחלנו את ההגשה במזנונים, הילדים מחייכים יותר. אנחנו כבר רואים את התוצאות בסקרי שביעות רצון”

מאת: אדי גל , 16 במאי 2017

שירות בופה ומזנונים לארוחות בוקר וערב, כמו בבית מלון, נפתח החודש לטובת הילדים המאושפזים במחלקת הילדים בכרמל, שניגשים עצמאית למזנונים הפרוסים לפניהם ויכולים לבחור את מרכיבי הארוחה האהובים עליהם. והתפריט? עשיר ומלא כל טוב: מבחר פנקייקים בטעם ביתי, אומלטים וחביתיות ממולאות, קורנפלקס במגוון סוגים וטעמים, גבינות איכות, ירקות צבעוניים וטריים, ועוד.

צילום: ארכיון "כוכב"

לעיתון “כוכב” נודע, כי קדמה לפתיחת המזנונים עבודת הכנה של חודשים בתכנון התפריט ובחירת המרכיבים הבריאותיים והמתאימים ביותר לילדים. לצוות ההכנה של הפרויקט חברו רופאים מומחים וצוות התזונה והדיאטה של ביה”ח כרמל, יחד עם שף ומנהל המטבח ואנשי המערך הלוגיסטי, כדי “לתפור” את הארוחה הטובה והטעימה ביותר, עם תנאי ציוד ההגשה והאירוח הגבוהים ביותר לטובת הילדים.
הילה אלטרוביץ, דיאטנית מחלקת הילדים בכרמל, מדגישה כי התפריט נבנה בהתאמה ועומד בדרישות המחמירות של משרד הבריאות. “הכוונה שלנו הייתה ליצור לא רק תפריט טעים ויפה, אלא בעיקר גם בריא ומחזק. שמנו דגש על לחמניות מקמח מלא, מעדנים מופחתי סוכר, גיוון בסוגי הביצים, מבחר גבינות קשות, כשהמטרה שלנו לעשות כיף לילדים מצד אחד, ולשמור ולטפח להם מצד שני גם את הבריאות”, אמרה הילה. יצוין כי, מזנוני ההגשה החדשים במחלקת ילדים מצטרפים למזנונים הקיימים כבר במחלקת יולדות, והם מהווים סטנדרט חדש ואיכותי של הסעדה בבית החולים כרמל, ברמה של בית מלון 5 כוכבים. ראוי לציין כי, על הטעמים, המבחר ואיכות המזנון החדש במחלקת ילדים אחראי שף ומנהל המטבח, חביב בנאי. “מחלקת ילדים היא אחת המחלקות הרגישות והמיוחדות בבית החולים, שחייבה אותנו בראיה ובגישה אחרת לכל נושא האוכל”, הוא אמר.
סיגל שמעוני, מנהלת הסיעוד במחלקת הילדים בכרמל, שהייתה בצוות בניית הפרויקט, מרגישה כבר את השינוי. “מאז שהתחלנו את ההגשה במזנונים הילדים במחלקה מחייכים יותר. ההורים מאוד מפרגנים ואוהבים את השינוי, ואנחנו כבר רואים את התוצאות בסקרי שביעות רצון. אנחנו לומדים, משדרגים ומעדכנים כל הזמן את התפריט והטעמים, כדי לקלוע לטעמם של ההורים והילדים. חשוב לנו שהם ירגישו הכי טוב שבעולם”. על הפרויקט החדש של מזנוני הילדים, כמו על שאר מזנוני מחלקת היולדות ופרויקטים נוספים, מפקח ומנהל עוז יאיר, מנהל המערך הלוגיסטי של ביה”ח כרמל. “השקענו המון מחשבה מקדימה ותכנון מפורט, כדי לקלוע לטעם הילדים. נכון לעכשיו, עושה רושם שאנחנו מצליחים במטרה. מזנון הילדים פועל כרגע בארוחות הבוקר והערב, ובהתאם לשביעות הרצון שאנו רואים אצל הילדים וההורים אנו פועלים לפתוח בקרוב מזנון ובופה עשיר גם לארוחות הצהריים במחלקת הילדים. המזנון הוא עוד נדבך חשוב במערך השירות הלוגיסטי שאנו מעניקים למטופלים שלנו. אנו נמשיך לשדרג ולהתעדכן, וניתן את השירות הטוב והאיכותי ביותר לבאים בשערי בית החולים כרמל”.

עוד כתבות בתחום בריאות

לכל הכתבות בקטגוריית חדשות >>>