21.11.19

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Print this pageTweet about this on Twitter

יקנעם עילית

מאסטר שף מקומי: מרכז לסדנאות בישול ואפיה COOKit נפתח ביקנעם

יפעל בשלוחת אלונים של המתנ”ס. את הפעילות ילוו מיטב הקונדיטורים והשפים, ביניהם: השף יוסי צזנה, השף ערן דה-בר, רמי סויסה, יפתח ברקת, אורי מלכה, רחלי קדוש ועוד

מאת: אדי גל , 15 במרץ 2017

מתנ”ס יקנעם פותח החודש את COOKit – מרכז הבישול והאפייה החדש שהוקם בחודשים האחרונים בשלוחת אלונים. מדובר במרכז בישול רב תכלתי, מאובזר בעזרי בישול ואפיה מגוונים, שיאפשרו לכל אחד להתנסות במיטב המאפים והמאכלים שיוכנו במסגרת הסדנאות הרבות, המתוכננות להיפתח במקום.

צילום: אילוסטרציה

את הפעילות ילוו מיטב הקונדיטורים והשפים, ביניהם: השף יוסי צזנה שהוביל במשך שנים את סדנאות הבישול לילדים ונוער ב”דן גורמה”; השף ערן דה-בר, דור 3 למשפחת מייסטר קונדיטורים המתמחה בפרלינים ובמוצרי שוקלד; שף רמי סויסה, לשעבר השף של רשת “פאפאגאיו” ומורה בדן גורמה; שף יפתח ברקת, המוכר יותר כ”יפתח לחם” ומשלב בין תזונה טבעונית על כל גווניה; שף אורי מלכה, בעל חברת הקייטרינג “על טעם וריח” ובוגרThe Culinary Institute of America; שף רחלי קדוש, בוגרת התכנית מאסטר-שף ועוד רבים וטובים.
לעיתון “כוכב” נמסר, כי ב”קוקיט” יתקיימו מגוון רחב של פעילויות בתחומי המזון, סדנאות בישול ואפיה לנוער ולמשפחות, תוך התמקדות בלימוד רזי בישול האוכל הבריא. בין הסדנאות: קורסי בישול למתחילים/מתקדמים לבני נוער ומבוגרים; בישולי עמים וארצות; סדנאות נושאיות לקראת החגים; סדנאות RawFood ו-SuperFood המלמדות את יסודות בישול מזון תוך שימור מקסימלי של ערכיו התזונתיים; סדנאות בישול אסיאתי בריא וטבעוני; סדנת תבלינים אקזוטיים ולימוד סגולותיהם הבריאותיות; סדנאות טכניקה בנושא עבודה עם ירקות; סדנאות מגוונות בנושאי אפיה, קונדיטוריה לגווניה ועוד.
לאה פדידה, יו”ר הנהלת המתנ”ס: “המטרה היא לבצע שינוי תפיסה תזונתי בקרב משפחות וקהילות ביקנעם, מאוכל מתועש ורווי חומרים משמרים, לאוכל בריא, תוך אימוץ עקרונות של תזונה בריאה. במקביל, יתקיימו חוגי בישול לנוער וחוגי תזונה נכונה עבור הורים לילדים בגיל הרך, במטרה להנחיל את שיטות הבישול הבריא כבר בגיל צעיר, ובכך לחבר את נושא התזונה הנכונה לחזון של יקנעם כעיר בריאה וירוקה”.
אורנה טוכמן, מנכ”לית המתנ”ס: “כמתנ”ס ששוקד כל הזמן על פיתוח יוזמות חדשות בקהילה, החלטנו לפתוח מרכז חוויתי שיאפשר לכל אחת ואחד לחוות את ההנאה, החוויה והסיפוק בהכנת מטעמים ומאפים עשירים ומעוררי התפעלות. הקורסים והחוגים שיתקיימו מיועדים לכל חובבי המטבח, מגדול ועד קטן, שרוצים להרחיב את הידע שלהם בעולם הקולינריה ולחוות חוויה אחרת של בישול עם טכניקות ומתכונים חדשניים. אני מאמינה שהמרכז החדש יאפשר חוויה קולינרית ולימודית מהנה ובלתי נשכחת, תוך אימוץ הרגלי אכילה בריאים”.

עוד כתבות בתחום יקנעם עילית

לכל הכתבות בקטגוריית חדשות >>>