10.12.18

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Print this pageTweet about this on Twitter

בריאות

מאסטר שף תינוקי בטיפת חלב של כללית ביוקנעם

נערכה סדנת הכנת אימהות לקראת שלב המעבר של תינוקן מחלב לטעימות והמוצקים

מאת: ניר אהרוני , 22 בפברואר 2018

בסדנא ייחודית שהחלה לפעול בטיפת חלב של כללית במרפאה הרב תחומית עמק השלום, ניתנת הדרכה לאימהות טריות כיצד לצלוח בהצלחה את המעבר של תינוקן מהנקה או בקבוק לאוכל מוצק וטעימות שהינו שלב המעורר חששות רבים בקרב האימהות, בעיקר לילד הראשון.

האימהות במהלך הסדנא צילום: ארכיון "כוכב"

הסדנה הראשונה נערכה בהצלחה בהנחייתה של דיאטנית מכללית חני שטיינמץ, בהשתתפותן של האימהות שהגיעו לפעולות יחד עם התינוקות. במהלך המפגש החוויתי נעשה שימוש בכרטיסיות, באמצעותן הביעו האימהות את התחושות לקראת השלב החדש של הילד והשינוי בתזונתו.
הדיאטנית הרגיעה את המשתתפות, הסבירה על סימני מוכנות של התינוקות לקראת שלב הטעימות, מה עדיף לתת וכיצד, עם הרבה טיפים שיקלו על המעבר בין שילובי ההזנה. בנוסף, ניתנה התייחסות לתזונת האם, כאשר חני הדיאטנית ושמרית סגל, אחות טיפת החלב של כללית ביקנעם, שוחחו עם המשתתפות על התארגנות האם לקראת החזרה לעבודה ועל תזונת האם המיניקה.
הסתבר כי על אף הטכנולוגיה, השיחות ברשת, קבוצות הווטסאפ והפייס עדיין אין תחליף למפגש אישי וחברתי כמקור מידע אמין ומפורט ובעיקר גם קבוצת תמיכה חברתית ומתוכננים מפגשי המשך נוספים.

עוד כתבות בתחום בריאות

לכל הכתבות בקטגוריית חדשות >>>