10.12.18

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Print this pageTweet about this on Twitter

אוכל

מאפה שכבות פילו ברוטב ארביאטה וגבינות

מתכון מיוחד לחג השבועות

מאת: מערכת "כוכב" , 9 במאי 2018

תבנית מלבנית בגודל 25/30 ס”מ
חומרים:
1 מיכל (500 מ”ל) שמנת מתוקה
1 גביע (250 גרם) גבינת קוטג’
100 גרם גבינת קאשקבל מגוררת
3 ביצים
מלח, פלפל שחור גרוס
8 עלי פילו מופשרים
1/4 כוס שמן זית
2 כפות רוטב ארביאטה של קנור
לציפוי והקרמה:
1 צנצנת רוטב ארביאטה של קנור
1/4 כוס מים
150 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

 

צילום: בועז לביא

אופן ההכנה:
בקערה גדולה טורפים היטב את השמנת המתוקה, הגבינות והביצים עד לקבלת בלילה
חלקה ואחידה. מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים.
משמנים את התבנית בשמן זית ומניחים בתוכה עלה פילו. מורחים על העלה 2 כפות. מרוטב הארביאטה ומניחים מעליו עלה פילו נוסף. יוצקים 1/3 מבלילת הגבינות ומורחים. מניחים 2 עלי פילו נוספים מעל ומברישים במעט שמן זית.
ממשיכים באותו האופן פעמיים נוספות ומסיימים בשכבה של 2 עלי פילו המכסה את הכל. מערבבים את רוטב הארביאטה עם המים, יוצקים מעל הפילו ומורחים לשכבה אחידה. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את המאפה כשעה. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל גבינת מוצרלה ומכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות. מוציאים ומגישים חם.
באדיבות קנור ועמית דונסקוי.

עוד כתבות בתחום אוכל

לכל הכתבות בקטגוריית ביקור בית >>>