16.12.18

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Print this pageTweet about this on Twitter

אוכל

מועצת הדבש: תפוקת הדבש השנתית 2017 תעמוד על כ-3,000 טון דבש

בחגי תשרי ישווקו בישראל כ- 1,600 טון דבש, שהם 40% מהביקוש הישראלי. פסטיבל הדבש יתקיים עד לתאריך 23.9, במטרה לקדם מודעות לחשיבות ענף הדבורים

מאת: זליג אהרונוביץ , 17 בספטמבר 2017

לקראת ראש השנה וציון 130 שנות דבוראות בישראל, השנה יעמוד ייצור הדבש המקומי בהיקף של כ-3,000 טון דבש איכותי ישראלי, בהשוואה לממוצע רב שנתי של כ-3,500 טון, המיוצר מכ- 100 אלף כוורות הפזורות ברחבי הארץ. לעיתון “כוכב” נמסר כי, בחגי תשרי ישווקו בישראל כ-1,600 טון דבש שהם כ-40% מהביקוש השנתי בישראל.

זאב מידן צילום: ארכיון "כוכב"

מנתוני מועצת הדבש עולה, כי החורף השחון, בעיקר בצפון הארץ, הביא לירידה מועטה בייצור הדבש באזור זה. לעומת זאת, בדרום הארץ נרשמה תפוקה גבוהה יחסית של דבש, הודות לריבוי משקעים בחורף האחרון באזור הדרומי, שהביא לאיזון בתפוקה השנתית. זאב מידן, מנכ”ל מועצת הדבש אומר: “הירידה בהיקף הייצור המקומי, בעיקר בצפון הארץ, לא תביא למחסור, הואיל וכל הביקוש המקומי יסופק באמצעות יבוא פטור ממכס, המיובא במסגרת הסכמי הסחר עם האיחוד האירופי, ארה”ב ודרום אמריקה, העומד בהתאם לדרישות התקניות שנקבעו בסטנדרטים בינלאומיים” עוד הוא הוסיף כי: “השנה יובאו כ- 1,200 טון דבש. צריכת הדבש בקרב הציבור הישראלי מסתכמת בכ-4,000 טון דבש, ובחגי תשרי ישווקו בישראל כ-1,600 טון דבש, בשווי כולל של כ-100 מיליון שקלים, במונחי מחיר לצרכן. ישראלי ממוצע צורך בחודש תשרי כ-250 גרם דבש בממוצע, מתוך צריכה שנתית של כ-600 גרם לנפש”. במועצת הדבש ממליצים לרכוש דבש שעל האריזה מוטבע סימן תו האיכות- “דבש איכות תוצרת ישראל” או חותמת יצרן.
ראוי לציין כי, לקראת ראש השנה ולציון 130 שנה לדבוראות בישראל ו- 100 שנה לייסוד ארגון מגדלי הדבורים, יתקיים “פסטיבל הדבש” עם אירועים חגיגיים ברחבי הארץ, ביניהם: המכוורת התיירותיות ברחבי הארץ פתחו את שעריהן לקהל הרחב עד לתאריך 23.9.17, עם פעילויות מרתקות להכרת עולם הדבורה והדבש.

עוד כתבות בתחום אוכל

לכל הכתבות בקטגוריית ביקור בית >>>