26.05.18

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Print this pageTweet about this on Twitter

אוכל

מילפיי – קרם שניט וניל של אסטלה

מתכון מיוחד לחג שבועות

מאת: מערכת "כוכב" , 10 במאי 2018

חג שבועות הוא הוא החגיגה הגדולה של עוגות הגבינה. עוגות הגבינה מפארות את שולחנות החג, מתכונים מיוחדים לעוגות מיוחדות צצים כפטריות לאחר הגשם ובכל בית בישראל לפחות עוגת גבינה אחת מפארת את שולחן החג, וכל אופה וקונדיטור חובב כמקצועי מציע את המתכון שלו והוורסיה שלו לעוגת הגבינה ונשבע כי שלו היא ההכי טובה.
המותג "מאסטר שף" מציע לכבוד חג השבועות מתכון של מילפיי – קרם שניט וניל (הידועה גם בשמה העממי "עוגת נפוליון"), העוגה הצרפתית האהובה בעלת 1,000 העלים, אותו הכינה כוהנת האפייה הגדולה אסטלה, בעלת בית הספר לאפייה הנושא את שמה, והשופטת בתכנית הטלוויזיה הפופולארית "בייק אוף". אסטלה, מנהלת "אסטלה כיתת אומן לקונדיטוריה"
מתכון לעוגה בגודל 9X25
בצק עלים
1 חבילה בצק עלים
אבקת סוכר- לפי הטעם
מלית קרם שניט:
200 מ"ל (1כוס) חלב
200 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה
1 חבילה פודינג וניל מאסטר שף עם גרגירי וניל אמיתי

צילום: ארכיון "כוכב"

הכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מכינים את הבצק: מרדדים בצק עלים לעובי 3 מ"מ.
חותכים מהבצק מלבן בגודל 30*32
מכניסים את הבצק לתנור ואופים במשך 10 דקות. מורידים את החום ל-180 מעלות ואופים 15 דקות נוספות.
מוציאים את הבצק מהתנור, מפזרים שכבה דקה של אבקת סוכר. מעלים את החום ל-250 מעלות ואופים עוד 2-3 דקות, עד שהסוכר מתקרמל. מוציאים מהתנור ומצננים.
לאחר שהבצק מתקרר, חותכים את הבצק ל-3 מלבנים שווים.
מכינים את המלית: בקערה גדולה מקציפים שמנת, חלב ופודינג. מעבירים למקרר עד הרכבת המנה.
מרכיבים את המנה: מעבירים את המלית לשק זילוף עם צנתר בקוטר 10 מ"מ.
מניחים מלבן בצק על צלחת הגשה ומזלפים כיפות צפופות. מניחים מלבן בצק נוסף ומזלפים שוב כיפות צפופות. מניחים את יחידת הבצק האחרונה ומפדרים באבקת סוכר.
מומלץ ליצור צורת קישוט עם אבקת הסוכר.
באדיבות המותג הקולינרי "מאסטר שף"

לכל הכתבות בקטגוריית ביקור בית >>>