19.09.18

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Print this pageTweet about this on Twitter

נשר

ניחוחות מבית אבא: מיזם חדש בו מטופלים מבשלים מתכונים מארץ מוצאם

יוזמה מבורכת במרכז הרפואי שיקומי “בריאות בלב” בנשר. מדובר בפרויקט המאפשר למטופלים לגוון את שגרם יומם ולעודד את תחושת המסוגלות שלהם

מאת: זליג אהרונוביץ , 6 בדצמבר 2017

מערך האחיות, העובדות הסוציאליות, מרפאות בעיסוק והתזונאיות במרכז הרפואי שיקומי “בריאות בלב” בנשר, מקבוצת “בית בלב”, יזמו פעילות נוגעת ללב ולבלוטות הטעם: “זיכרונות מהמטבח שלי”.

פרויקט 'זיכרונות מהמטבח', סיעודי מורכב צילום: ארכיון "כוכב"

לעיתון “כוכב” נמסר, כי המיזם מתבסס על טעמים ונינוחות מהמטבח הפרטי של כל אחד מהמטופלים במחלקה הסיעודית במרכז, אשר בוחר תבשיל או מאפה המאפיין את הבית הפרטי שלו, אותו ניחוח שיחזיר לו את הברק לעיניים ואת תחושת החיוניות. אנשי המקצוע, האחיות והעובדות הסוציאליות, יחד עם המטפלים, מקבלים את המתכונים וכולם מבשלים יחד בלובי המחלקה, בכל שבוע מתכון אחר.
יצוין כי, מטופלים המוגדרים כסיעודיים מורכבים, הם ברוב המקרים אנשים אשר סובלים ממחלות רקע שונות, הגורמות למצב גופני ונפשי סיעודיים. כמו כן, אין ביכולתם לפעול באופן עצמאי כמעט, ובטח לא לעסוק בפעילויות בבית או פעילויות פנאי. שגרת יומם במרכז הרפואי מתבססת על מגוון טיפולים, שמטרתם לשפר את מצבם הבריאותי, אך בעיקר לשפר את איכות חייהם.
“מדובר בפרויקט המאפשר למטופלים לגוון את שגרם יומם ולעודד את תחושת המסוגלות שלהם”, מסבירה ריהאם מטר, אחות אחראית במחלקה במרכז הרפואי שיקומי “בריאות בלב” נשר. “החלפת מתכונים נשמע משהו פשוט שאנשים מחליפים במפגשים חברתיים, אך כאשר מדובר במטופלים סיעודיים השוהים חודשים ארוכים במחלקות אשפוז, פעולה זו ובמיוחד היישום של המתכונים, הופכת לחוויה של העלאת זיכרונות הקשורים לתרבות ממנה באו, חיזוק תחושת החיוניות והמסוגלות, ומפגש חברתי שחסר להם מאוד. מדובר בכמה שעות נעימות שמגוונות את האווירה היום יומית הקבועה, ותורמות למוטיבציה של המטופלים להשתקם. השבוע, למשל, אפינו עוגיות ממולאות תמרים, והניחוחות פרצו את גבולות המחלקה ועוררו את בלוטות הטעם והסקרנות של המטופלים והצוות במרכז כולו”.
המיזם יימשך לאורך 4 שבועות, במהלכם המטופלים ובני משפחותיהם יבשלו בלובי של המחלקה את המתכון הנבחר, כשברקע תתנגן מוסיקה שהמאפיינת את ארץ המוצא של המאכל. במפגשים ישולבו פעילות ושיחות להעלאת זיכרונות, לצד מתן מידע על הערכים התזונתיים של המזונות השונים.

עוד כתבות בתחום נשר

לכל הכתבות בקטגוריית חדשות >>>