10.12.18

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Print this pageTweet about this on Twitter

ביקור בית

מקדש הבשרים / מסעדת אנגוס

רשת המסעדות “אנגוס” מציעה תפריט מגוון הנשען על מסורת, ידע, מומחיות ואהבה רבת שנים של גידולי בקר וצאן. בימים אלו היא חוגגת עשור להיווסדו של סניף הדגל הראשון, שנפתח בסמוך למרכז המסחרי של משפחת דבאח הענפה, בדיר אל אסד

מאת: אדי גל , 5 באוקטובר 2016

מסעדת אנגוס בדיר אל אסד היא קודם כל מקום שנעים להגיע אליו. מסעדה מרווחת, מרוהטת בטוב טעם, עם מרחק גדול בין השולחנות, שיוצר תחושה נעימה ועיצוב מודרני. ואת הרושם הנעים הזה שהמקום עצמו משרה, משלים מטבח משובח, שנשען על המומחיות של משפחת דבאח, בעלי רשת המסעדות, וזה בשר, הרבה בשר: איכותי, מגוון וטעים מאוד.

צילום: דניאל לילה

לפני עשור נפתחה מסעדת אנגוס במרכז המסחרי של משפחת דבאח, בכפר דיר אל אסד. לימים הפכה לרשת מסעדות בשרים מצליחה ואיכותית, שחובקת סניפים בחיפה, מגדל, עין המפרץ (אנגוסרי) ובקרוב גם בתל אביב. המסעדה מציעה נתחי בשר שלמים, טריים ומיושנים, מזן אנגוס המשובח, שהגיעו היישר מהעדר הפרטי של בעליה. וזאת, כדי להעניק לסועד חוויה קולינארית מיוחדת. בתכל’ס, אנגוס מציעה תפריט מגוון הנשען על מסורת, ידע, מומחיות ואהבה רבת שנים של גידולי בקר וצאן.
כבר מילדותו התאהב פאדי דבאח, בעלי הרשת, בגידולי הבקר והצאן. כיום, פאדי, דור שלישי למגדלי בקר וצאן, מחזיק בעדרים הנהנים מתנאי גידול אופטימליים בהרי הגליל, המניבים בשר משובח המגיע היישר למסעדות. פאדי נושא בגאווה מסורת בת שישים שנה, שהחלה על ידי סבו סאלח דבאח, מסורת של בשר משובח ואהבת הגידולים, מסורת אשר נהנים ממנה אורחי המסעדות. הוא מתמחה בגידול בקר מזן האנגוס הידוע באיכותו הגבוהה וטלאים מזן “אסף” המקומי, אשר מושבחים על ידו עם זני “ספוק” הבריטי ו”דרובר” הדרום אפריקאי, המספקים בשר עסיסי בעל טעם עדין. על טיפול הבשר אמון קצב הרשת, חאלד עיסא אסדי, כשהבשר מגיע למסעדות לאחר שעבר יישון אופטימלי.
ראוי לציין כי, אנגוס מהווה מקדש לאוהבי הבשר ומציעה תפריט מגוון ויצירתי שיצר שף הרשת, נבות שלח, שרובו על טהרת הבשר.
הגענו למסעדה בשעות הצהריים של יום שבת. הדרך לשם הייתה מאוד נוחה, כאשר המסעדה ממוקמת ממש בכניסה לכפר, בצמוד לכביש הראשי עכו- כרמיאל. בפתח המסעדה חנייה גדולה מאוד והמסעדה עצמה הייתה מלאת סועדים, אבל ממש, ממש לא עמוסה. קהל המבקרים מגוון: זוגות צעירים, משפחות עם ילדים, זוגות מבוגרים יותר, ואת כולם מאחדת אהבה אחת, לבשר משובח.

צילום: דניאל לילה

אנחנו התחלנו ברזואלה עגל עם סלט עגבניות שוק, מנת צ’וריסו וסלסת ג’עלוק וחריף. בין יתר מנות הפתיחה שבתפריט (אנגוסונים) אפשר למצוא סלט איולי תפו”א ואסאדו, קבבוני אנגוס צלויים על הפלנצ’ה עם עגבנייה ובצל מדורה בליווי טחינה ועוד. מחירי המנות הראשונות נעים בין 20 ל-30 שקלים בממוצע.
המנות ראשונות פשוט מעולות, טעימות לחך, שמכינות אותך לבאות ובהחלט משאירות מקום למנות העיקריות שהגיעו בהמשך. ואת החגיגה הקולינארית הזו השלמנו עם יין אדום ממותג של המסעדה עצמה, יין פשוט מעולה, שאפשר למצוא אותו רק במסעדות הרשת.
למנה העיקרית הזמנו כמובן סטייקים: סינטה בקר וסינטה טלה. ביקשנו מידת עשייה מדיום, הם הגיעו בליווי צ’יפס פריך וטעים. הסטייקים פשוט מעולים, בשר משובח ורך מאוד, תאווה לחך, עם טעם עשיר מאוד וטעים להפליא.
בתפריט אפשר למצוא בעיקריות את אנגוסטייק, אומצות קלאסיות, כמו: אנטריקוט משויש ועסיסי 300 גר’ (119 שקלים); מיקס אנגוס שזה חגיגה של כל נתחי הפרימיום: פילה בקר, סינטה, אנטריקוט וצלעות טלה (459 שקלים); פפר סטייק 250 גר’ פילה בקר מפולפל ברוטב שמנת ופלפלים (129 שקלים), ועוד.
באנגוס על העצם אפשר למצוא גם נתחים כמו: אנגוס טומהוק פריים ריב בחיתוך הבית, שזה סטייק גדול במיוחד, המזכה להיכנס להיכל התהילה של אנגוס (38 שקלים ל-100 גר’); פורט האוס סטייק טי בון, שזה סינטה ופילה על העצם, (35 שקלים ל -100 גר’); פריים ריב קינג, המלך של הסטקים, אחת מארבע הצלעות של האנטריקוט (38 שקלים ל-100 גר’) ועוד.

צילום: דניאל לילה

בגזרת הטלאים תמצאו את טיבון טלה מושחר בגריל, מחלקו האחורי של הטלה, הנתח המועדף (109 שקלים); צלעות טלה משובחות ( 139 שקלים); צוואר טלה בבישול ארוך, נתחי טלה בבישול ארוך עם יין וירקות שורש (59 שקלים) ועוד. כמו כן, יש גם המבורגרים: מיקסבורגר 230 גר’ של בשר אנגוס וטלה מובחרים על חסה, חמוצים, בצל אדום, עגבנייה ורוטב כורכום (35 שקלים); סלופי ג’ו, שזה מיקס או בקר מפורק על הפלאנצ’ה עם בצל, עגבניות, רוטב ברביקיו וגבינת צ’דר (39 שקלים) ועוד.
בנוסף, אנגוס קל: חזה עוף בגלייס סויה, מוגש עם סלט ירוק (49 שקלים); נתחי פילה בקר עם תפו”א שבור, פטריות ושום (99 שקלים) ועוד. כל המנות העיקריות מגיעות בתוספת לבחירה: צי’פס / הום פרייז / סלט ירוק/ סלט קולסלאו אסייאתי.
דבאח ואנגוס כבר הפכו מזמן לשם נרדף לבשר טרי, משובח ואיכותי, עכשיו זהו הזמן להגיע ולטעום את החוויה. אנחנו בהחלט נהננו. מאוד.

עוד כתבות בתחום ביקור בית

לכל הכתבות בקטגוריית חדשות >>>